top of page

Vad är alt-text och varför det är så viktigt inom SEO?

Vad är alt-text?

Fästpunkt 1

Alt-text, även känd som alternativ text, är en nödvändig del av bildoptimering på webbsidor för att tillgodose både användares och sökmotorers behov. Det är en beskrivande text kopplad till en bildtagg i HTML-koden, vilken förklarar bilden för sökmotorer och användare med skärmläsare.

För synskadade användare är alt-text avgörande för tillgängligheten, eftersom det möjliggör för dem att förstå innehållet på webbsidan. Men dess betydelse sträcker sig även till sökmotorer, då alt-text ger ytterligare kontext som hjälper dem att indexera och rangordna bilder i sökresultaten.

Genom att inkludera relevanta nyckelord och detaljerade beskrivningar i alt-texten kan du förbättra din webbplats synlighet och öka chansen att dina bilder visas i bildsökresultat. Det är viktigt att alt-texten är korrekt och informativ för att ge både användare och sökmotorer en klar förståelse av bilden.

En väl optimerad alt-text kan således inte bara förbättra användarupplevelsen och tillgängligheten på din webbplats utan också öka trafiken till den. Genom att investera tid och resurser i att skapa och optimera alt-text för dina bilder kan du maximera din synlighet och därigenom förbättra din hemsidas prestanda i sökresultaten, vilket i sin tur kan leda till ökad trafik och fler potentiella kunder. Alt-text är således en central del av en effektiv SEO-strategi för bildoptimering på webbplatser.

bottom of page