top of page

Vad är meta-taggar?

Vad är meta-taggar och varför det är så viktigt inom SEO

Fästpunkt 1

Meta-taggar, är viktiga HTML-element som används för att ge information till sökmotorer om innehållet på en webbsida. De vanligaste typerna av meta-taggar är titel-taggen och meta-beskrivningstaggen.

Titel-taggen är den titel som visas i sökresultaten när en webbsida visas. Det är viktigt att titel-taggen är informativ och lockande för användare samtidigt som den innehåller relevanta nyckelord som förbättrar webbplatsens synlighet i sökresultaten.

Meta-beskrivningstaggen ger en kort sammanfattning av innehållet på webbsidan och visas också i sökresultaten. En välskriven meta-beskrivning kan locka användare att klicka på länken och besöka webbplatsen. Det är viktigt att inkludera relevanta nyckelord och ge en lockande beskrivning av sidans innehåll.

Utöver titel-taggen och meta-beskrivningstaggen kan andra meta-taggar också användas för att ge ytterligare information till sökmotorer, såsom meta-robots-taggen som styr hur sökmotorer ska indexera och följa länkar på en webbsida.

Genom att optimera meta-taggar för varje sida på en webbplats kan man förbättra webbplatsens synlighet och locka mer trafik från sökmotorer. Det är en viktig del av on-page SEO-strategin och bidrar till att öka webbplatsens rangordning i sökresultaten.

bottom of page